Yılbaşı Sofraları İçin Salata Süslemeleri

3 Aralık 2010 Cuma

Yılbaşına daha çok var bu ne acele diyebilirsiniz şekerler :) ama ben şimdiden yılbaşı süslemelerini karıştırmaya başladım ve tabii bulduğum güzel fikirleri sizlerle paylaşmaya devam ediyorum ;) Yılbaşı sofra dizaynlarından önce bu güzel tablo gibi salataları buldum.Geçen sene de buna benzer birşeyler yayınlamıştım ama bu senekiler daha da güzel.Milletin yaratıcılına hayranım doğrusu :)
Şimdi resimlerden anladığım kadarıyla salataları anlatmaya başlıyayım...
Yukarıdaki çiçekleri jambonla yapmışlar gibi duruyor,ortasına da havuçtan süs yapmışlar,yapraklarında da dereotu kullanılmış.

Aşağıdaki salatada kuşun yuvası dereotundan,tüyleri rendelenmiş peynir yada kaşardan,gagası kırmızı biber,kafası,kuyduğu,kanadı zeytinden,göğsü ise doğranmış kırmızı biber yada domatesten.


Aşağıdaki kirpiyi yüzü rendelenmiş kaşarpeyniri,dikenleri uzun doğranmış havuş ve zeytin parçalarıyla süslemişler.Göz ve burun da zeytinden.Havuç yediremediğimiz çocuklarımıza güzel bir salata ne dersiniz ;)

Aşağıdaki salata mayonezle şeritlendikten sonra karelere renkli zeytinlerle süslemişler ama o jelibon gibi sarı şeyleri çözemedim...

Yukarıdaki salatada çiçekleri kiviyle yapmışlar..kivi ve salata ilginç bir ikili :)
Dere otu ve marulla da süslemişler..

Aşağıdaki salata da çok cici...turplarla çiçekler yapmışlar,arının gövdesi yeşil ve siyah zeytin dilimleriyle oluşturulmuş,kanatları turp,turuncu çiçekler de havuçtan...

Aşağıdaki salata bildiğimiz yoğurtlu mor lahana salatası,mısır,havuç ve maydanozla çiçek yapmışlar.

Bu salata da çok basit ama çok şık.Dereotunu koymuşlar,yumurtanın sarısını rendeleyip çiçek demetlerini oluşturmuşlar.


Kediciğin gözleri sırasıyla yumurta beyazı yada peynir dilimi,salatalık turşusu ve zeytinden..
Burun zeytin,salam dilimi ve bıyıklar yeşil soğan sapı.

Aşağıdaki salata da gönlümü çaldı :)) harika bir fikir..kırkyıl düşünsem mor lahanayı bir çiçek gibi yapmak aklıma gelmezdi :)) ortasındaki sarı top top şeyler neyden anlayamadım....

Ne güzel bir havuç balık :) anlatmaya gerek yok...resimde detaylar çok açık sanırım.
Bu da salatalıktan bir balık salatası...

İşte tam bir yılbaşı salatası...dereotu,maydanoz ve nar taneleri belli ama mumu neyden yapmışlar anlayamadım?yoksa havuç dilimleri mi?Ateşi de harika...sanırım portakal kullanmışlar,çevresini de ince bir havuçla ayırmışlar.
Bu da çok şık bir salata,,,yumurtayı haşlayın,beyazını dilimleyip çiçek yapraklarını,sarısını rendeleyip çiçeğin ortasını yapın.

Espirili bir salata...örümceği salataya pek yakıştıramasam da çocuklar bu fikri sevebilir :)






Bezelyeden üzümlü salata...güzel fikir!
Güller jambondan yapılmış yine sanırım.

Ne çok salata resmi eklemişim...anlat anlat bitmedi :) resimler zaten herşeyi anlatıyor dimi şekerler :) önemli olan bize fikir vermesi...Yeni yılda güzel güzel süslemiş yemeklerimizle eşlerimize,ailemize hoş bir sürpriz yapalım ;)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

vallahi süpersin sayende çok güzel şeyler yapıyoruz emeğin teşekkürle ödenemeyecek kadar büyük

NEFİSE dedi ki...

Bayıldım hepsine çooook teşekkür ederim izninle depoma attım resimleri unutmayayım diye..

hilal duman dedi ki...

size nasıl teşekür etsem bilmiyorum ama GIYABINIZ da Allah'a dua ediyorum Sağlık,mutluluk ve huzur diliyorum.Dergiler hepsi bir birinden güzel ve ezem olan şeyler.Tam istediğim gibi.Hepsini arşivlemek büyük maliyetle birlikte yer problemide oluyor.Bunlardan beni kurtarmakla birlikte Hayatımı renlendirdiniz Allah razı olsun Gönlünüzdeki güzellikler daim olsun

Şeker Cafe dedi ki...

Beğenmenize çok sevindim arkadaşlar :) güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Sevgiler